7 richtlijnen naar het aankomen van spiermassa voor beginners

  • Focus op het onder de knie krijgen van de 6 grote compound-oefeningen (“the 6 BIG LIFTS”) —> squat, bench press, row, overhead press, pull- & chin-up, deadlift. Deze 6 oefeningen zijn een heel goede basis waarop je later verder kan bouwen.. Niks fancy, maar ze WERKEN
  • Richt op een 8 – 12 herhalingen per set en 60 – 120 seconden rust tussen opeenvolgende sets
  • Hanteer steeds de regel “QUALITY OVER QUANTITY” inzake je oefeningen/bewegingen. Een beweging correct uitvoeren over de volledige ROM (range of motion – bewegingsbereik) zal ALTIJD betere resultaten geven dan dat je gaat ego-liften en halve herhalingen uitvoeren om toch maar de oefening af te werken. Minder gewicht —> betere uitvoering —> effectiever trainen —> meer resultaat
  • Vermijd overdreven aandacht leggen op je borst. Train je voor- én achterkant gelijkmatig en voorkom dat je er als een soort Quasimodo begint uit te zien..
  • Vergeet je MOBILITEIT niet. Hoe meer flexibiliteit, hoe efficiënter je de krachtoefeningen kunt uitvoeren. Daarnaast zal je de oefeningen gemakkelijker met een CORRECTE VORM kunnen doen.
  • EET! Je komt het gemakkelijkste spiermassa aan als je tegelijkertijd gewicht bijkomt en je verliest het gemakkelijkste vet als tegelijkertijd je gewicht daalt… Probeer bij de start ongeveer rond de 500 gram per week aan te komen…
  • Tracht zo veel mogelijk gezonde en natuurlijke voedingsproducten te consumeren. Heb hierbij aandacht voor een correcte verdeling van de macro-nutriënten (KH, VET, PRO). Een 2-tal gram proteïne per kg lichaamsgewicht per dag is MEER als voldoende.

Nogmaals: dit zijn ALGEMENE richtlijnen die beginners of sporters met enige ervaring in fitness-training (maar waarbij het aankomen van een aantal kilogram spiermassa tot nog toe niet is gelukt) kunnen hanteren.

Inhoudstafel

Gratis bijleren op de B-fit Blog

NOG INTERESSANTE BLOGS...

Scroll naar boven