Meet the team

Gepassioneerd en gedreven; maak kennis met ons team

“Bij B-Fit geloven we in de meerwaarde van het werken met hooggekwalificeerde, ervaren coaches en dit is rechtstreeks te merken aan de resultaten die we bij onze klanten boeken”

Thomas Van de Vel

Oprichter B-Fit / Personal Trainer / Performance Coach / Groepslesgever / Online Coach / Belgisch kampioen koffie zwelgen

Thomas is het gezicht en de oprichter van B-Fit Personal Training.

Affiniteit met verscheidene sporten (basketbal, snowboarden, zwemmen, voetbal, fitness, capoeira, tennis, …) en een passie voor alles wat met beweging te maken heeft, was zijn drijfveer om lichamelijke opvoeding en bewegingswetenschappen te gaan studeren aan de Katholieke Universiteit Leuven.

Thomas heeft zich na zijn studies verder verdiept in ‘performance coaching’, ‘kracht- en hypertrofietraining’ en ‘fat-loss’. Hij is gepassioneerd door het verhogen van de fysieke prestaties van atleten en probeert hierbij al zijn begeleidingen holistisch te benaderen zodat alle prestatiecomponenten van de atleet (explosiviteit, kracht, snelheid, mobiliteit, bewegingsefficiëntie, etc.) positief worden gestimuleerd. Thomas is een gedreven coach die iedere dag met meer kennis naar bed wil gaan dan waarmee hij is opgestaan en houdt ervan om mensen te helpen met het bereiken van hun fysieke en sportieve doelstellingen.

“Success isn’t about greatness. It’s about consistency. Consistent hard work leads to success. Greatness will come.”

Opleidingen

Master in de lichamelijke opvoeding en bewegingswetenschappen, specialisatie Fysieke activiteit, Fitness en gezondheid – KU Leuven, 2012
Trainer A Fitness – Personal Trainer – KU Leuven, VTS-Bloso, 2012
Trainer B Basketbal – KU Leuven, VTS-Bloso, 2012
Specifieke lerarenopleiding – KU Leuven, 2013
Hoger Redder – KU Leuven, VTS-Bloso, 2010
Stage in Univ-fit (universitaire fitness) – begeleiding topsporters, 2012
Stage in Synergie (fitnesscentrum Sonja Kimpen), 2012
Health coaching – Institute Of Motion Online Course, 2017
Opleiding physical coach niveau 1 – Voetbal Vlaanderen, 2018

Expertise

Gewichtsverlies en vetverbranding
Performance coaching
Kracht- en hypertrofietraining

Jo Van Emelen

Personal Trainer / Performance Coach / Groepslesgever / Culinair expert in moambe klaarmaken

Van kindsbeen af was Jo al gefascineerd door het menselijke lichaam en diens sportieve prestaties. Hij was verwonderd door de manier waarop een lichaam kan reageren op externe en interne prikkels en hoe de juiste motivatie tot mooie resultaten kan leiden.

Tijdens zijn jeugd had Jo een affiniteit voor tal van sporten en bewegingen: turnen, zwemmen en gevechtsport als basis, aangevuld door atletiek, skiën, inline skating en diepzeeduiken. Sinds zijn 17 is hij intensief met kracht- en powertraining bezig en heeft hij zich verdiept in de anatomie en inspanningsfysiologie.

Een verdere specialisatie hierin tijdens zijn studies in Leuven met bijhorende eindverhandeling rond dit onderwerp was dan ook evident.

“Pour faire une omelette, il faut casser des oeufs”

Opleidingen

Master in de lichamelijke opvoeding en bewegingswetenschappen, specialisatie Fysieke activiteit, Fitness en gezondheid – KU Leuven, 2001
Master of biomedical engineering – KU Leuven, 2002
Lector practicum functionele kinesiologie, fitness en krachttraining – KU Leuven, 2002
Physical trainer Arubaanse Atletiek- en Tennisbond – Aruba, 2002-2003
Fitness begeleider UNIVFIT Leuven
Training consultant Athlete’s Care (sportmedisch advies- en keuringscentrum)
Trainer A Fitness
Hoger Reddersbrevet
Initiator Alpijns Skiën
PADI Duikinstructeur (inactive status)

Expertise

Algemene figuurtraining en hypertrofie
Performance coaching
Powertraining

Vincent Jordens

Personal Trainer / Groepslesgever / Online coach / 7e dan obstakels crushen

Bewegen en sport vormen de rode draad door Vincents leven. Wat vroeg in zijn jeugd begon met voetbal en scouts, evolueerde verder naar de drang alles te willen weten over fitness en voeding waardoor hij zich via zijn studies toespitste op personal trainer en bewegingscoach. Als ultieme beloning behaalde Vincent na het afronden van deze opleiding Lichamelijke Opvoeding & Bewegingsrecreatie recent nog de prijs van meest Excellente Bachelorproef. Zijn paper behandelde het ontwikkelen van een efficiënt en haalbaar beweegprogramma op de werkvloer. Tegenwoordig is Vincent intensief bezig met obstakelruns; een combinatie van lopen met hindernissen van alle aard.

Vanuit deze passies deelt hij graag zijn verregaande kennis en ervaring om samen en op jouw maat je persoonlijke doelstellingen te bereiken. Voeding, beweging en levensstijl gaan daarbij hand in hand.

“A goal is a dream with a deadline.”

Opleidingen

Health Coaching, Institute of Motion, 2018

Bachelor in lichamelijke opvoeding en bewegingsrecreatie (personal trainer) – Arteveldehogeschool Gent, 2017
Instructeur AquaFitness – Aqua&Move, 2017
Stage STERK Personal Training – Gent, 2017

Expertise

Gewichtsverlies en vetverbranding
HIIT (High Intensity Interval Training)
Obstacle Run (Winnaar teamcompetitie The Great Escape 2017)

Ive Van Aggelpoel

Personal Trainer / Crossfit coach / Belgisch kampioen Olympisch gewichtheffen 2017

Als doorgedreven sportliefhebber was de studierichting lichamelijke opvoeding & bewegingsrecreatie een evidente keuze voor Ive. Tijdens zijn studies had hij al snel gekozen om in de fitnesswereld te stappen. Ive ging opzoek naar nieuwigheden in deze branche en had al wel eens gehoord van crossfit en is zichzelf daar verder in gaan verdiepen.
Na een eerste “probeersessie” in Antwerpen was hij meteen verkocht. Meteen daarna is hij op verschillende stages gegaan en heeft ook met trots zijn diploma behaald om zo les te gaan geven in crossfit Lividum.

Zelf heeft hij een sportieve achtergrond door het beoefenen van verschillende sporten (voetbal, thaibox, atletiek, hockey, fitness, ropeskipping, occasioneel snowboarden of skiën, ..) Vanuit al deze sporten is zijn passie geboren om te coachen.

“Er is gewoon niets fijner dan mensen te kunnen helpen in hun weg naar hun doelen en fitheid”

Opleidingen

Bachelor Lichamelijke opvoeding en bewegingsrecreatie – Thomas more Turnhout 2017
Crossfit level 1 – Frankfurt 2014
Judge course – 2015
Olympisch gewichtheffen (seminar van Tom Goegebuer) – Gym project 2014
Ma strength seminar (Chinese olympisch gewichtheffen) – Crossfit lividum 2016

Expertise

Algemene fitheid en gezondheid
Olympisch gewichtheffen
Crossfit (HIT)

Katrien Cuyckens

Personal Trainer

De fascinatie die Katrien heeft voor sport en alles wat het omringt, komt voort uit haar rijke sportverleden. Dans en badminton vormen het startpunt van haar sportieve carrière en de basis van haar interesse in bewegen. Tijdens haar opleiding Lichamelijke Opvoeding en Bewegingsleer aan de KU Leuven werd haar interesse verder verruimd naar fitness en bewegingscoaching.

Haar oorspronkelijke ambitie om in het onderwijs terecht te komen om leerlingen te enthousiasmeren en sportieve drop out tegen te gaan, werd dankzij haar studies verbreed. De wetenschappelijke zijde van het sporten en de complexiteit van trainingen opstellen intrigeerden haar. De combinatie van deze theoretische achtergrond, stage-ervaringen en eigen ervaringen leidde ertoe dat ze haar doelgroep wilde verruimen. Vandaag wil ze zoveel mogelijk mensen helpen het plezier en de voordelen van sport in te zien en hen begeleiden om hun sportieve doelen te bereiken en prestaties te verhogen op een veilige en verantwoorde manier. Ze blijft zich bovendien constant bijscholen om dat doel zo goed mogelijk te blijven behalen.

“Do something today that your future self will thank you for.”

Opleidingen

Master in de lichamelijke opvoeding en bewegingsleer, specialisatie “Fysieke activiteit, fitheid en gezondheid” – KU Leuven, 2016
Specifieke Lerarenopleiding Lichamelijke opvoeding – KU Leuven, 2016
Hoger redder – KU Leuven, VTS, 2012
Initiator Badminton – VTS, 2012
Trainer B Streetdance – KU Leuven, VTS, 2013
Trainer B Jazz – KU Leuven, VTS, 2013
Trainer A Fitness – KU Leuven, VTS, 2016
Personal trainer – KU Leuven, VTS, 2016

Expertise

Lichaamsversteviging
Core stability training
Algemene fitheid

Jens de Winter

Groepslesgever / Physical coach / Koning van de explosiviteit

Jens is van jongs af aan gepassioneerd geweest door alles wat met sport te maken heeft. Zo heeft hij onder meer de sporten gymnastiek, capoeira, voetbal, rugby en volleybal jarenlang beoefend.

Hij vatte in 2015 de opleiding tot ‘physical coach’ van de NASM aan en heeft deze toen succesvol afgewerkt. Jens is degene die samen met Thomas de Facebook-pagina ‘Broechem Sport’ en bijhorende groepslessen heeft opgericht, welke uiteindelijk geëvolueerd zijn in de ‘Functional Full Body Attacks’ die momenteel vele sportievelingen op de been brengen op zondag. Daarnaast organiseert hij graag beachvolleybal-meetings als de zomer in het land is en is hij fervent bezig met krachttraining.

“Positiviteit wint altijd”

Opleidingen

Physical coach – Physical Coaching Academy, NASM

Expertise

Circuittraining
Krachttraining

Klaar om met ons te trainen?

Maak vrijblijvend kennis.

Contacteer ons!