“Bij B-Fit geloven we in de meerwaarde van het werken met hooggekwalificeerde, ervaren coaches en dit is rechtstreeks te merken aan de resultaten die we bij onze klanten boeken”

Thomas Van de Vel

Oprichter B-Fit / Personal Trainer / Performance Coach / Groepslesgever / Online Coach / Belgisch kampioen koffie zwelgen

Thomas is het gezicht en de oprichter van B-Fit Personal Training.

Affiniteit met verscheidene sporten (basketbal, snowboarden, zwemmen, voetbal, fitness, capoeira, tennis, …) en een passie voor alles wat met beweging te maken heeft, was zijn drijfveer om lichamelijke opvoeding en bewegingswetenschappen te gaan studeren aan de Katholieke Universiteit Leuven.

Thomas heeft zich na zijn studies verder verdiept in ‘performance coaching’, ‘kracht- en hypertrofietraining’ en ‘fat-loss’. Hij is gepassioneerd door het verhogen van de fysieke prestaties van atleten en probeert hierbij al zijn begeleidingen holistisch te benaderen zodat alle prestatiecomponenten van de atleet (explosiviteit, kracht, snelheid, mobiliteit, bewegingsefficiëntie, etc.) positief worden gestimuleerd. Thomas is een gedreven coach die iedere dag met meer kennis naar bed wil gaan dan waarmee hij is opgestaan en houdt ervan om mensen te helpen met het bereiken van hun fysieke en sportieve doelstellingen.

“Success isn’t about greatness. It’s about consistency. Consistent hard work leads to success. Greatness will come.”

Opleidingen

Master in de lichamelijke opvoeding en bewegingswetenschappen, specialisatie Fysieke activiteit, Fitness en gezondheid – KU Leuven, 2012
Trainer A Fitness – Personal Trainer – KU Leuven, VTS-Bloso, 2012
Trainer B Basketbal – KU Leuven, VTS-Bloso, 2012
Specifieke lerarenopleiding – KU Leuven, 2013
Hoger Redder – KU Leuven, VTS-Bloso, 2010
Stage in Univ-fit (universitaire fitness) – begeleiding topsporters, 2012
Stage in Synergie (fitnesscentrum Sonja Kimpen), 2012
Health coaching – Institute Of Motion Online Course, 2017
Opleiding physical coach niveau 1 – Voetbal Vlaanderen, 2018

Expertise

Gewichtsverlies en vetverbranding
Performance coaching
Kracht- en hypertrofietraining

Jo Van Emelen

Personal Trainer / Performance Coach / Groepslesgever / Culinair expert in moambe klaarmaken

Van kindsbeen af was Jo al gefascineerd door het menselijke lichaam en diens sportieve prestaties. Hij was verwonderd door de manier waarop een lichaam kan reageren op externe en interne prikkels en hoe de juiste motivatie tot mooie resultaten kan leiden.

Tijdens zijn jeugd had Jo een affiniteit voor tal van sporten en bewegingen: turnen, zwemmen en gevechtsport als basis, aangevuld door atletiek, skiën, inline skating en diepzeeduiken. Sinds zijn 17 is hij intensief met kracht- en powertraining bezig en heeft hij zich verdiept in de anatomie en inspanningsfysiologie.

Een verdere specialisatie hierin tijdens zijn studies in Leuven met bijhorende eindverhandeling rond dit onderwerp was dan ook evident.

“Pour faire une omelette, il faut casser des oeufs”

Opleidingen

Master in de lichamelijke opvoeding en bewegingswetenschappen, specialisatie Fysieke activiteit, Fitness en gezondheid – KU Leuven, 2001
Master of biomedical engineering – KU Leuven, 2002
Lector practicum functionele kinesiologie, fitness en krachttraining – KU Leuven, 2002
Physical trainer Arubaanse Atletiek- en Tennisbond – Aruba, 2002-2003
Fitness begeleider UNIVFIT Leuven
Training consultant Athlete’s Care (sportmedisch advies- en keuringscentrum)
Trainer A Fitness
Hoger Reddersbrevet
Initiator Alpijns Skiën
PADI Duikinstructeur (inactive status)

Expertise

Algemene figuurtraining en hypertrofie
Performance coaching
Powertraining

Ive Van Aggelpoel

Personal Trainer / Crossfit coach / Belgisch kampioen Olympisch gewichtheffen 2017

Als doorgedreven sportliefhebber was de studierichting lichamelijke opvoeding & bewegingsrecreatie een evidente keuze voor Ive. Tijdens zijn studies had hij al snel gekozen om in de fitnesswereld te stappen. Ive ging opzoek naar nieuwigheden in deze branche en had al wel eens gehoord van crossfit en is zichzelf daar verder in gaan verdiepen.
Na een eerste “probeersessie” in Antwerpen was hij meteen verkocht. Meteen daarna is hij op verschillende stages gegaan en heeft ook met trots zijn diploma behaald om zo les te gaan geven in crossfit Lividum.

Zelf heeft hij een sportieve achtergrond door het beoefenen van verschillende sporten (voetbal, thaibox, atletiek, hockey, fitness, ropeskipping, occasioneel snowboarden of skiën, ..) Vanuit al deze sporten is zijn passie geboren om te coachen.

“Er is gewoon niets fijner dan mensen te kunnen helpen in hun weg naar hun doelen en fitheid”

Opleidingen

Bachelor Lichamelijke opvoeding en bewegingsrecreatie – Thomas more Turnhout 2017
Crossfit level 1 – Frankfurt 2014
Judge course – 2015
Olympisch gewichtheffen (seminar van Tom Goegebuer) – Gym project 2014
Ma strength seminar (Chinese olympisch gewichtheffen) – Crossfit lividum 2016

Expertise

Algemene fitheid en gezondheid
Olympisch gewichtheffen
Crossfit (HIT)

Jens de Winter

Groepslesgever / Physical coach / Koning van de explosiviteit

Jens is van jongs af aan gepassioneerd geweest door alles wat met sport te maken heeft. Zo heeft hij onder meer de sporten gymnastiek, capoeira, voetbal, rugby en volleybal jarenlang beoefend.

Hij vatte in 2015 de opleiding tot ‘physical coach’ van de NASM aan en heeft deze toen succesvol afgewerkt. Jens is degene die samen met Thomas de Facebook-pagina ‘Broechem Sport’ en bijhorende groepslessen heeft opgericht, welke uiteindelijk geëvolueerd zijn in de ‘Functional Full Body Attacks’ die momenteel vele sportievelingen op de been brengen op zondag. Daarnaast organiseert hij graag beachvolleybal-meetings als de zomer in het land is en is hij fervent bezig met krachttraining.

“Positiviteit wint altijd”

Opleidingen

Physical coach – Physical Coaching Academy, NASM

Expertise

Circuittraining
Krachttraining

Pieter Dyckhoff

Personal Trainer/ Performance Coach / Groepslesgever / Pull Up Fanaat

Sinds de leeftijd van 12 jaar is Pieter altijd zeer intensief en gepassioneerd bezig geweest met sport. Toen hij op 15-jarige leeftijd zijn eerste inspanningstest deed, wist hij “dit wil ik later ook doen”. Na zijn opleiding ‘Lichamelijke opvoeding & Sport’ in het secundair onderwijs, wilde Pieter absoluut iets verder doen met sport. Hij koos voor de opleiding ‘Sport & Bewegen’. Door deze opleiding, zijn er nieuwe deuren voor hem open gegaan. Het belangrijkste voor Pieter, is dat cliënten op een verantwoorde en amusante manier bewegen/sporten. Nauw aansluitend kiest hij voor een uitgebreide aanpak die efficiënt en doelgericht werkt. Hierbij streeft hij naar het bereiken van onze cliënten hun doelen en laat hen zien dat ze meer in hun mars hebben dan ze zelf verwachten.

“Life has no limitations except the ones you make” (Les Brown)

Opleidingen

Bachelor Sport en Bewegen Thomas More Turnhout
Specialisatie: (Sport)voeding en inspanningsfysiologie
Secundair: Lichamelijke Opvoeding en Sport Mariagaarde Instituut
(Opgeleid) Zwemlesgever Sport Beerse
Life fitness Synergy
Essentials of Cardio Training (Physical Coaching Academy, Luk Bosmans)
EHBO (Rode Kruis)

Expertise

Gewichtsverlies
Lichaamsversteviging
Calisthenics (bodyweight exercises)
Uithoudingssporten (wielrennen, veldrijden en mountainbiken)

Tobie Eve

Personal trainer / Groepslesgever / The motivator

Op jongere leeftijd was Tobie al geïnteresseerd in sporten en tenniste en zwom hij recreatief. Later kwam crossfit toevallig op zijn pad en dit was voor hem een inspirerende ervaring. Door zijn enorm groeiende interesse in gezondheid, is hij gestart in de toen splinternieuwe opleiding “ Sport en Bewegen” en maakt hij zo deel uit van de pioniers van deze studierichting. Hij start nu met een goed gevoel zijn carrière en wil zijn passie graag doorgeven, alsook de positieve lichamelijke en geestelijke mindset die sport kan teweegbrengen. Mensen naar hun persoonlijke doelstellingen coachen en een verschil maken in anderen hun leven, is zijn professionele ambitie.

“If you believe in yourself, you’re halfway there” (T. Roosevelt)

Opleidingen

Bachelor “ Sport en Bewegen “ Thomas More Turnhout 2018
Crossfit judge course 2016

Expertise

Gewichtsverlies
Lichaamsversteviging
Krachttraining
Crossfit

Sam Vanagtmael

Personal trainer / Performance coach / Monster van de meerkamp

Tijdens zijn kinderjaren werd het al snel duidelijk dat sport een groot deel van Sam zijn leven zou uitmaken. Hij beoefende voetbal, judo, ijshockey en volleybal alvorens de stap naar de atletiekpiste te zetten. Zijn gedreven karakter en winnaarsmentaliteit leverde verschillende provinciale, Vlaamse en Belgische titels op in de meerkamp, het verspringen en het hordenlopen. Op dat moment wist Sam dat iedereen zijn/haar doelen zou kunnen bereiken als ze er hard voor willen werken. Tijdens zijn opleiding lichamelijke opvoeding en bewegingsrecreatie was het kiezen voor de afstudeerrichting dan ook eenvoudig: Training en Coaching! Met zijn positieve mindset en passie voor sport en coachen, is hij ervan overtuigd jou te kunnen helpen met het bereiken van je sportieve doelen.

“Every accomplishment starts with the decision to try.”

Opleidingen

Bachelor lichamelijke opvoeding en bewegingsrecreatie (AP hogeschool 2017)
Personal coach (CVA 2018)
Initiator Atletiek (2018)

Expertise

Gewichtsverlies
Lichaamsversteviging
Algemene fitheid en gezondheid

Stijn De Brabander

Personal trainer / Performance coach / Online coach / Groepslesgever / Stelt trainingen op alsof ze voor hemzelf zouden zijn

Stijn is altijd al gefascineerd geweest door sport en alles wat daarmee samenhangt. Zelf heeft hij al veel ervaring opgedaan in verscheidene sporttakken (volleybal, gymnastiek, snowboarden, parapenten, biljarten,…). Zijn passie voor sport was ook een belangrijke drijfveer in het maken van zijn studiekeuzes. In het middelbaar behaalde hij zijn diploma in de richting sportwetenschappen en deze trend zette hij voort in zijn hogere studies aan de universiteit van Gent. Daar behaalde hij zijn Master in de lichamelijke opvoeding en bewegingswetenschappen met als specialisatie ‘sporttraining en coaching’. Hij zal zijn ervaring en kennis op een enthousiaste manier delen zodat je samen met hem je vooropgestelde doelen kan bereiken.

“Every accomplishment starts with the decision to try.”

Opleidingen

Master in de lichamelijke opvoeding en de bewegingswetenschappen – ‘specialisatie sporttraining & coaching’ – Ugent 2017
Specifieke lerarenopleiding - Ugent 2018
Trainer B volleybal - Ugent, VTS 2015
Initiator badminton - VTS 2016
Stage TRACE (personal training) - 2016
Stage UZA (conditionele begeleiding), 2016
Stage Club Brugge (physical coach beloften), 2017

Expertise

Algemene fitheid en gezondheid
Circuittraining
Gewichtsverlies en vetverbranding

Olivier Vercammen

Personal trainer / Physical coach / Groepslesgever

Van kleins af aan was Olivier een echt competitiebeest. Hij speelde volleybal, deed judo en was steeds actief bezig met sport.
Na een ernstige blessure aan de rug kwam hij in contact met fitness en krachttraining. Een hernia in de lage rug zorgde ervoor dat hij meer dan één jaar buiten strijd was. Toen besefte Olivier hoe belangrijk het is om je lichaam met respect te behandelen en er zorg voor te dragen. Zo rolde Olivier het fitnesscentrum binnen waar niet veel later zijn passie voor krachttraining ontstond. Nu maakt hij mensen graag bewust van hoe belangrijk het is om zorg te dragen voor hun lichaam, te werken aan een correcte houding en een gezonde levenstijl te hanteren. En dit op een persoonlijke en aangename manier, om zo op lange termijn erg mooie resultaten te bereiken.

“Positive mind. Positive vibes. Positive life.”

Opleidingen

Physical coach – Physical Coaching Academy
Menno Henselmans PT course
Stage en opleiding bij B-Fit

Expertise

Gewichtsverlies
Lichaamversteviging
Algemene fitheid
Krachttraining

Sven Verbruggen

Physical coach / Performance coach / Groepslesgever

Sven is heel zijn leven al actief in de voetbalwereld, zijnde als speler en de laatste 13 jaar als trainer. De laatste jaren volgde hij hiervoor cursussen tot op het hoogste niveau om zich verder te verdiepen in het algemeen verbeteren van de technisch-tactische vaardigheden van voetbalspelers. 4 jaar geleden begon hij zelf intensief te trainen onder begeleiding van Thomas waardoor hij een grote interesse ontwikkelde in het menselijk lichaam en de fysieke eigenschappen ervan.

Intussen werkt Sven al 2 seizoenen als Physical- en Revalidatiecoach bij K. Lyra Lierse op nationaal niveau en deed hij ook ervaring op met een stage bij K. Waasland Beveren in de 1ste klasse. Hij begeleidt persoonlijk de jongere spelers uit de A-kern en maakt o.a. de groepsschema’s voor de beloften om ze fysiek voor te bereiden voor het voetballen op nationaal niveau. Daarnaast zal hij ook instaan voor de postrevalidatie-oefeningen op het veld om geblesseerde spelers zo snel mogelijk terug op niveau te brengen en terug klaar te stomen voor de wedstrijden. Ook het opvolgen van de voeding bij de spelers behoort tot zijn takenpakket.

Binnen B-Fit zal Sven, naast de begeleiding van voetbalspelers, mee de groepslessen begeleiden vanuit zijn ervaringen binnen deze domeinen.

“Het verschil tussen wie je bent en wie je wil zijn, wordt bepaald door wat je doet”

Opleidingen

Initiator voetbal
Instructeur voetbal
Trainer B voetbal (UEFA - internationaal erkend)
Voortraject Trainer A (UEFA – internationaal erkend)
Talentscout
Getfit2sport
Physical coach Niveau I
Physical coach Niveau II

Expertise

Conditietraining
Krachttraining voor voetballers
Mobiliteit en rompstabiliteit
Circuittraining

Stanley Agten

Personal trainer / Performance coach

Van jongs af aan was Stanley gebeten door sport. Hij droomde er al vroeg van om sportleerkracht te worden en ging daarom Sportwetenschappen studeren. Vervolgens behaalde hij een bachelor LO-BR: secundair onderwijs met als specialisatie fitness- en gezondheidscoach. Het was tijdens zijn jaren in het hoger onderwijs dat hij de fitnessmicrobe te pakken kreeg. Fitness en gezondheid werden belangrijke onderdelen van zijn leven. Stanley was gedreven om als student zijn kennis al te delen met anderen en ging wekelijks fitnessbegeleiding geven aan o.a. personen met een beperking of hartproblemen. Mensen helpen en hen wekelijks vooruitgang zien boeken gaf hem zoveel voldoening dat hij ervoor koos om na zijn studies full time PT te worden.

Stanley zal samen met jou naar je doelen toewerken en je doen zweten, maar vindt het belangrijk dat dit altijd in een toffe sfeer gebeurt, met de glimlach!

“The body achieves what the mind believes. ”

Opleidingen

Bachelor LO-BR: Fitness- en gezondheidscoach (UCLL Leuven)
Instructeur B Groepsfitness (Vlaamse Trainersschool)
Instructeur B Individuele Fitness (Vlaamse Trainersschool)
TRX Suspension training course (TRX)

Expertise

Gewichtsverlies
Krachttraining
Circuittraining
Figuur- en hypertrofietraining

Jasper Vanderheyden

Personal trainer / Kinesitherapeut / Manueel Therapeut / Bike Fitter

Bij Jasper staan twee zaken centraal in het leven: sporten en sociaal contact. Het was dus logisch voor hem om hierin zijn job te vinden. Hij studeerde af als kinesitherapeut en sprong in het werkveld, waarbij hij als zelfstandig kiné de mensen van hun klachten af helpt. In zijn vrije tijd doet hij ook heel wat aan sport. In zijn jeugdige jaren deelde hij het volleybalteam met coach Olivier. Dit ruilde hij enkele jaren geleden, wegens blessures, in voor fitness en krachttraining. Hierin vond hij zijn passie: een gezond en evenwichtig leven. Toen hij de kans kreeg om naast kinesitherapie ook zijn passie voor bewegen te delen met anderen, moest hij geen twee keer nadenken. Jasper zal je begeleiden in je zoektocht naar een gezond lichaam met een gezonde geest!

“The greatest wealth, is health!”

Opleidingen

Master kinesitherapie en revalidatiewetenschappen
ManaMa manual therapy
Muscle and tendon injuries: clinical pearls
Bikefitting racefiets level 1 & 2
Stage en opleiding bij B-Fit

Expertise

Gewichtsverlies
Klachten bij het sporten
Algemene fitheid
Krachttraining

Lisa Senepart

Personal trainer

Lisa heeft altijd al aan sport gedaan en is doorheen de jaren steeds gefascineerd geweest door hoe het lichaam werkt. Ze heeft ervaring in atletiek, tennis en paardrijden en heeft steeds verschillende dansstijlen beoefend. Momenteel concentreert ze zich op boksen en doet ze aan krachttraining.

Ze heeft intussen twee bacheloropleidingen achter de rug en is niet van plan om te stoppen. Na een professionele bachelor in MCT (Multimedia en Communicatietechnologie) en een academische bachelor in Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie studeert Lisa voor haar master verder in de Neurologische Aandoeningen.

Haar grote doel is om haar liefde voor sporten en bewegen door te geven aan anderen en ze te inspireren om steeds op een juiste manier te kunnen bewegen, zowel tijdens de training als in het dagelijkse leven.

“I want to make you the very best, like no one ever was. To reach your goals is my real test, to train you is my cause.”

Opleidingen

Bachelor Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie (stage bij Revarte)
CVA: Personal Coach
Master Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie (in opleiding)

Expertise

Gewichtsverlies
Krachttraining
Fitter worden

Yannick Winter

Personal trainer

Het was geen uitgestippeld traject voor Yannick om personal trainer te worden. Ondanks het feit dat hij zijn jeudgjaren op een voetbalveld heeft doorgebracht, was het pas tijdens zijn bachelor KMO management dat de sportmicrobe hem te pakken kreeg. Dit onder de vorm van krachttraining.

Hij verdiepte zich steeds meer in de trainings- en voedingsleer waardoor resultaten niet lang op zich lieten wachten. Naast de voldoening die hij kreeg van zijn eigen transformatie, ontdekte hij ook de voldoening om anderen bij te staan in het behalen van hun doelstellingen. Dit stimuleerde hem om nog meer kennis op te doen en zich verder te specialiseren in trainings- en voedingsbegeleiding om als personal trainer aan de slag te kunnen gaan.

Sinds 2013 brengt hij als trainer mensen dichter bij hun doelstellingen, zowel op fysiek als mentaal vlak. Want de kracht van verandering zit tenslotte ook 'in 't kopke'.

“What a disgrace it is for a man to grow old without ever seeing the beauty and strength of which his body is capable.”

Opleidingen

Personal Coach - CVA
NASM personal trainer

Expertise

Vetverlies
Krachttraining
Spieropbouw

Klaar om met ons te trainen?

Maak vrijblijvend kennis.

Contacteer ons!