Sports performance coaching

Met performance coaching verhogen we de prestaties van atleten door hun fysieke kwaliteiten te optimaliseren.

Onze sports performance coaching richt zich op ambitieuze recreatieve- of topsporters die extra kracht- en conditietraining willen gebruiken om hun fysieke prestaties naar een hoger niveau te brengen.

De voordelen van krachttraining om sportprestaties te maximaliseren en blessures te voorkomen zijn keer op keer wetenschappelijk bewezen. Sneller sprinten, hoger springen, steviger in duels kunnen gaan en het blessurerisico drastisch verminderen; de gegarandeerde winst dat je als atleet uit sportspecifieke krachttraining haalt is immens.

Voor ambitieuze competitiesporters is het essentieel om aan extra kracht- en conditietraining te doen. Wie hier niet toe bereid is, laat simpelweg resultaat liggen.

Beoefen je een explosievere (team)sport en heb je het gevoel dat je nog potentieel hebt om fysiek beter te presteren? Dat je je niveau kan verhogen door je kracht en explosiviteit te verhogen? Dan ben je bij onze sports performance experten aan het juiste adres.

Naast de dagelijkse (club)trainingen kan je bij ons terecht voor performance training waar middels kracht- en conditietraining de nadruk wordt gelegd op het verhogen van je kracht, explosiviteit, rompstijfheid, snelheid en wendbaarheid.

Daarnaast wordt er blessurepreventief gewerkt en zullen we de focus leggen op het verbeteren van je lichaamssamenstelling.

Wij hebben al coaching gegeven aan:

Meer weten over krachttraining voor sporters?

Sports performance coaching

Na een uitgebreide screening en intake stellen we een gepersonaliseerd trainingsprogramma voor je op. Je programma wordt afgestemd op je doelstellingen, sport, voorkeuren, fysieke capaciteiten en levensstijl. Omdat al onze coaches met elkaar samenwerken kan elke cliënt, ongeacht door wie deze getraind wordt, van de kennis en ervaring van alle coaches samen gebruik maken.

Je trainingsprogramma en -progressie wordt via onze innovatieve software opgevolgd. Zo kan je coach snel bijsturen wanneer nodig.

Small-group performance coaching

Start de performance coaching samen met één of meer vrienden. Je zal de begeleide sessies samen volgen maar ieder krijgt een gepersonaliseerd trainingsprogramma. Ideaal voor professionele begeleiding aan een lagere kost.

Voor sportclubs

Bij veel sporten zijn de prestaties in grote mate afhankelijk van de fysieke vaardigheden kracht, explosiviteit, snelheid en wendbaarheid. Helaas wordt het verbeteren van deze vaardigheden vaak over het hoofd gezien, zowel door spelers als door trainers.

B-Fit ondersteunt sportclubs door performance coaching op maat aan te bieden. Wij zijn gespecialiseerd in krachttraining en voedingsbegeleiding voor sporters.

Wat anderen zeggen over onze coaching

Wannes Janssens (voetbal)

Ik trainde reeds 2 keer in het tussenseizoen met B-Fit. Telkens had ik dezelfde doelstelling: rompversteviging en explosiviteitstraining. Dat deed ik twee keer met Thomas en dit heeft tot goede resultaten geleid. Mijn vetpercentage daalde en ik merkte de versteviging van mijn romp goed op. Dat zorgde ervoor dat ik optimaal aan de start van de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen kon verschijnen.

Buiten het voedings- en trainingsschema dat op maat gemaakt werd, ben ik ook zeer tevreden over de persoonlijke aanpak. Personal coachings gebeurden met de glimlach, wat ertoe leidde dat ik steeds met de glimlach naar de trainingen kwam en ook op eigen initiatief trainingen afwerkte. 

Ik kan de persoonlijke coaching van B-Fit warm aanbevelen aan elke sporter die in optimale omstandigheden wil klaar zijn voor de start van het nieuwe seizoen!

Nicolas Baert (Tennis)

Ik heb zelf meer dan een jaar coaching gevolgd bij Thomas in alle mogelijke vormen: van één begeleide sessie om de twee weken tot twee begeleide sessies per week. Ik beoefende al van kleins af aan de sport tennis op intensief niveau, maar had bij aanvang van de begeleiding de drang om, op een gezonde en gecontroleerde manier, wat meer spiermassa te kweken. Zoals in elke sport is techniek van fundamenteel belang, vandaar de keuze om samen te trainen met Thomas. Het verdict na één jaar? 5kg extra spiermassa op een totaal lichaamsgewicht van 67kg. Heb ik veel bijgeleerd met betrekking tot krachtoefeningen? Absoluut, maar dat had ik ook verwacht. Wat me vooral verrast heeft, is de kennis die ik opgedaan heb omtrent voeding, hoe ik hiermee moet omgaan in het dagelijkse leven maar ook in mijn sport. Vooral hier heeft de begeleiding bij B-Fit Personal Training me enorm geholpen, waarvoor dank.

 

Het klinkt misschien cliché, maar ik kan geen slechte bevindingen aanhalen over de (life)coaching bij B-Fit en Thomas in het bijzonder, zowel als coach en als persoon!

Quinten van goylen (voetbal)

Als voetballer is het belangrijk om spierkracht op te bouwen en je conditie op peil te houden. Daarom train ik meermaals per week met B-Fit, naast mijn vaste trainingen met mijn voetbalploeg. Dit heeft tot op heden tot goede resultaten geleid. Mijn core stability is verbeterd en mijn bovenlichaam is steviger geworden.

Sven brengt als fitnesscoach structuur en routine in mijn trainingen. Hij zorgt voor optimale oefeningen en motivatie. Ook geeft hij mij professioneel advies op maat bij de krachttrainingen om mijn lichaam te versterken. Het is belangrijk om van bij de start een goede techniek aangeleerd te krijgen om zo efficiënt mogelijk je doelen te behalen.

Ik kan de professionele coaching van B-Fit sterk aanbevelen aan alle sporters die aan hun lichaam willen werken en meer willen bereiken in hun sport.

Ja, ik wil graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek

Meer weten over krachttraining voor tennis en voetbal?

Scroll naar boven